Путін урізав Крайню Північ та надав пільги ОРДЛО

Президент РФ Володимир Путін прирівняв товари з ОРДЛО до російських та надав ще кілька пільг окупованим територіям. Водночас зняв «північні надбавки» з кількох регіонів Крайньої Півночі.

Про це повідомлять Вчасні Новини.

Сьогодні, 15 листопада, Володимир Путін підписав указ про визнання сертифікатів походження товарів, вироблених в окремих районах Донецької та Луганської областей. Він доручив прирівняти їх до російських товарів. У документі зазначається, що рішення було прийнято «як виняток на період до політичного врегулювання ситуації».

Водночас він скасував указ Бориса Єльцина про прирівнювання низки російських регіонів до території Крайньої Півночі за умовами проживання. Зі списку прибрали Комі, Бурятію та Комі-Перм’яцький АТ Пермського краю, а також ряд районів Карелії. Жителі цих регіонів залишилися без так званих «північних надбавок». Мабуть, там потеплішало, вважає ТК NEXTA Live.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування зі ЗМІ в Брюсселі відреагував на указ Путіна щодо ОРДЛО, передає Укрінформ.

«Я поінформував німецького та французького колег про указ президента Путіна, який вийшов буквально сьогодні і, по суті, говорить про подальшу економічну інтеграцію окремих районів Донецької та Луганської областей – тимчасово окупованих територій України – з економікою Російської Федерації. Ми чекаємо на засудження цього указу, тому що він явно суперечить літері та духу Мінських домовленостей», – сказав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.