Зонд NASA увійшов в атмосферу Сонця (відео)

Вперше в історії космічний апарат “торкнувся” Сонця. Зонд NASA Parker Solar Probe пролетів через верхні шари атмосфери зірки – корону та зібрав дані про частинки та магнітні поля. Під час наближення до сонячної поверхні зонд Parker робить нові й нові відкриття, недоступні для інших апаратів через відстань до зірки.

Як пишуть Вчасні Новини, про це повідомляє NASA.

У NASA цю подію вже назвали гігантським проривом у дослідженні Сонця й порівняли з висадкою людини на Місяць. Науковці сподіваються, що “дотик” до речовини, з якої складається Сонце, допоможе їм отримати важливу інформацію про нашу найближчу зірку та її вплив на Сонячну систему. Завдяки першому проходу через корону і новим прольотам у майбутньому науковці зможуть отримувати дані про явища, які неможливо дослідити здалеку.

Довідка. Parker Solar Probe – це автоматичний космічний апарат NASA для дослідження зовнішньої корони Сонця. Зонд названо на честь американського астрофізика Юджина Паркера, який у 1958 році передбачив існування сонячного вітру. Апарат запустили 12 серпня 2018 року з мису Канаверал.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.