Кравчук відреагував на вимогу окупантів щодо передачі полонених

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук привітав бажання окупантів передати українців з полону і дав оцінку заяві з приводу участі у цьому процесі Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Тристороння контактна група у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

За словами очільника делегації, буде дуже добре, якщо українці повернуться на територію, підконтрольну українському уряду. Однак наголосив: приватні особи не можуть втручатися в питання міждержавного врегулювання збройних конфліктів.

«Мені важко пригадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі. Повернення громадян України буде здійснено згідно норм міжнародного права та українського законодавства», — йдеться в повідомленні.

Кравчук нагадав, що всі переговори про повернення утримуваних осіб проводять уповноважені органи України в рамках політичних угод, ухвалених в нормандському форматі.

«… Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізованих з ними дій пана Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні і зобов’язань, які взяла на себе РФ як сторона конфлікту», — додав глава української делегації.

Нагадаємо. Сьогодні, 16 січня, стало відомо, що окупантами «прийнято рішення в односторонньому порядку передати на українську сторону за посередництва Віктора Медведчука деяких утримуваних в місцях позбавлення волі громадян України».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.