Окупанти вирішили передати Україні кількох полонених, але тільки через Медведчука

Представники окупаційної влади ОРЛО і ОРДО вирішили передати Україні полонених. При цьому в заяві так званих «міністрів» ставиться умова: передача може відбутися тільки «за посередництва Віктора Медведчука».

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що бойовики вирішили передати Україні кількох полонених, серед яких є жінки, літні люди і особи, які страждають важкими захворюваннями. Наразі немає інформації про чисельність таких людей, їхні імена, однак повідомляється, що всі вони не воювали у складі українських військ.

Водночас окупантами «прийнято рішення в односторонньому порядку передати на українську сторону за посередництва Віктора Медведчука деяких утримуваних в місцях позбавлення волі громадян України».

«Про таке рішення він вчора був повідомлений відповідним листом. У цю групу увійшли жінки, люди похилого віку та особи, які страждають важкими захворюваннями – люди, які не брали ніякої участі в збройних діях проти республік і по поверненню на Україну не зможуть завдати шкоди Донбасу і його жителям» , – запевняють окупанти.

Російські найманці також спробували зіграти в гуманізм, заявивши, що «таке рішення було прийнято виключно як жест гуманізму і милосердя напередодні одного з головних християнських свят – Хрещення Господнього».

«Цей день є хорошим приводом до того, щоб згадати про важливість великодушності, людяності і допомоги ближньому, не дивлячись на те, що певні особи в високих кабінетах в Києві старанно ігнорують такі прості, але фундаментально важливі поняття», – запевняють окупанти.

Водночас, вони не змогли обгрунтувати, чому прояв свого «жесту гуманізму і милосердя» ніяк не можна зробити без участі кума президента Росії Віктора Медведчука.

Нагадаємо. Останній обмін полоненими між Україною і підконтрольними Росії бойовиками відбувся в квітні минулого року. Наразі процес обміну полоненими заблокований. Російські найманці блокують процес обміну полоненими.

Відомо також, що 21 січня має пройти відеоконференція спільного засідання Тристоронньої контактної групи. Під час неї, серед іншого, також будуть обговорювати питання обміну полоненими.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.