УПЦ МП створила «Спілку православних адвокатів» для захисту своїх інтересів

УПЦ МП створила «Спілку православних адвокатів», яка буде «захищати інтереси» дочірньої організації Російської православної церкви в Україні.

Про це повідомляє телеграм-канал новоствореного об’єднання, передають Вчасні Новини.

Подробиці. «Спілка православних адвокатів» («СПА») буде «здійснювати правову підтримку громадам і священикам» УПЦ МП.

Рішення про створення «СПА» прийняли на останньому з’їзді київського Братства УПЦ МП святого рівноапостольного князя Володимира, членами якого є в тому числі і юристи.

«У зв’язку із загостренням ситуації і збільшенням кількості незаконних перереєстрацій громад УПЦ і захоплень їх храмів на чергових зборах братства Рівноапостольного Князя Володимира його учасниками було прийнято рішення про створення Союзу Православних Адвокатів. Правозахисна організація зареєстрована і почала свою діяльність», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: УПЦ МП не збираються змінювати назву і вказувати належність до РПЦ

Крім того, вони сподіваються залучити й інших юристів не тільки у Києві, а й по всій території України.

«Метою створення є захист законних інтересів громад УПЦ, їх майна та учасників. Організатори сподіваються об’єднати всіх зацікавлених юристів з Києва та інших регіонів України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало законопроєкт, який «зобов’яже називати речі своїми іменами». Згідно із законопроєктом Мінреінтеграції про державну політику перехідного періоду, Московська церква в Україні повинна в документах закріпити, що є дочірньою організацією Російської православної церкви.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.