РФ розгортає у Сирії гіперзвукові ракети та ядерні бомбардувальники

Маневри відбуваються в рамках найбільших з часів холодної війни навчань російського військово-морського флоту

Для спостереження за найбільшим розгортанням російського ВМФ у Середземному морі за останні десятиліття до Сирії прибув Міністр оборони РФ Шойгу

Російські військові у рамках навчань військово-морського флоту РФ розгорнули на російській авіабазі Хмеймім у прибережній сирійській провінції Латакія дальні бомбардувальники Ту-22М3, здатні нести ядерну зброю, та винищувачі МіГ-31, оснащені гіперзвуковими ракетами «Кінжал». Про це повідомляє Голос Америки.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу прибув до Сирії, щоб спостерігати за навчаннями, які є найбільшим розгортанням російського військово-морського флоту у Середземному морі з часів холодної війни.

Міноборони країни-агресорки повідомило, що навчання у східному Середземномор’ї за участю 15 військових кораблів та близько 30 літаків є частиною серії військово-морських маневрів. Відомство заявило, що метою навчань є відпрацювання дій щодо захисту національних інтересів та відбиття військових загроз щодо Росії.

Американські винищувачі та інші літаки коаліції супроводжували три російські літаки у східній Сирії у вівторок, коли вони увійшли до повітряного простору з обмеженим коаліцією доступом. Про це повідомила телекомпанія CNN, посилаючись на двох американських чиновників, які мають безпосередню інформацію про інцидент.

Російський вантажний літак у супроводі двох бомбардувальників Ту-22 пролетів через Ірак у так звану Східосірійську зону безпеки, не повідомивши заздалегідь очолювану США коаліцію, повідомила телекомпанія.

Повідомляється також, що розгортання ракет «Кинжал» у Сирії може бути демонстрацією здатності російських військових загрожувати авіаносній ударній групі США в Середземному морі.

Раніше повідомлялося, що Міноборони РФ зробило обнадійливу заяву щодо відведення військ від кордонів України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.