Росія відповість на вторгнення України в ДНР та ЛНР – заява

Спікер Ради Федерації заявила, що РФ не покине «своїх громадян у ДНР та ЛНР»

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що Росія не залишить «своїх громадян» у самопроголошених так званих Донецькій та Луганській народних республіках (ДНР та ЛНР). Про це пише «Парламентська газета».

Матвієнко пообіцяла, що у разі буцімто вторгнення ЗС України в ДНР і ЛНР відповідь Москви буде пропорційна масштабам агресії та військово-політичної обстановки, що виникла.

«У невизнаних республіках живе багато тисяч російських громадян. Очевидно, що у разі вторгнення збройних сил України ми їх у біді не покинемо, образити не дамо. Зробимо все необхідне, щоби захистити», – сказала вона.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума визнала «ДНР» та «ЛНР». В українському МЗС нагадали, що визнання «Л/ДНР» не матиме жодних правових наслідків.

Через рішення Держдуми Україна звернулась із закликом до ОБСЄ. «У зв’язку з сьогоднішнім зверненням російського парламенту про визнання так званих «Л/ДНР», делегація України в Тристоронній контактній групі звернулася до Спеціального представника чинного глави ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ», – йдеться в повідомленні.

Тим часом супутники зафіксували високу активність російських військ біля українських кордонів.

Разом з тим 15 лютого Міноборони РФ заявило про відведення частини військ до місць постійної дислокації. Хоча аналітики цю інформацію заперечують.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.