Харківські угоди: СБУ провела обшуки у ВР і Кабміні

Знайдено документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави усвідомлювало всі наслідки підписання та ратифікації Харківських угод.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. СБУ провела обшуки в органах влади, які причетні до розробки та ратифікації Харківських угод з Росією. Йдеться про Верховну раду, Кабінет міністрів та ще низку будівель.

Зазначається, що обшуки у справі про Харківські угоди пройшли у Раді та парламентських комітетах, головному науково-експертному управлінні ВР, Раді нацбезпеки та оборони, Міністерстві закордонних справ та Кабміні спільно з Держбюро розслідувань.

«Слідчі дії проводились для встановлення обставин, які підлягають документуванню у кримінальному провадженні», – зазначили в СБУ.

Повідомляється, що в ході обшуків було виявлено документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави усвідомлювало всі наслідки підписання та ратифікації Харківських угод.

«Зокрема, щодо збільшення кількості особового складу військових формувань та спеціальних служб Російської Федерації, які надалі брали участь в анексії Криму та завдання шкоди економічним інтересам», – додали в СБУ.

Читайте також: Разумков: депутати не несуть відповідальності за голосування у ВР

Один із цих документів СБУ вирішила опублікувати. « ньому йдеться про те, що українська влада у 2010 році знала, що перебування Чорноморського флоту РФ в Криму є «суттєвим дестабілізуючим фактором» на півострові, а також «джерелом проведення російської інформаційно-пропагандистської кампанії».

Нагадаємо. 11 березня РНБО доручила СБУ вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за Харківські угоди та у разі підтвердження ознак державної зради порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 ККУ.

12 березня СБУ розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.