Нардеп зі «Слуги народу» роз’яснив, що таке «новий вид пенсії»

Вже другий день у коментарях ЗМІ та соціальних мережах обговорюють новину про те, що в Україні може з’явитися новий вид пенсій. Насправді це не є повноцінною пенсією та й отримають її лише обрані.

Про це розповів депутат від фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань соціальної політики Сергій Гривко в ефірі каналу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Член комітету соцполітики розповів, що таке новий вид пенсій, який можуть ввести в Україні за особливі заслуги. Насправді, це не буде пенсією. Це буде надбавка до основної пенсії для людини, яка має грамоту або почесну грамоту Верховної Ради.

«Пенсія за особливі заслуги перед Україною встановлюється як надбавка, не окрема пенсія, а тільки надбавка до пенсії. Її розмір розраховується від прожиткового мінімуму особі, яка втратила працездатність. В цьому випадку цей законопроєкт 3002-а стосується 20-25% від прожиткового мінімуму, це 350-440 грн надбавка до пенсії для людини, яка отримала грамоту або почесну грамоту Верховної Ради», – сказав Гривко.

За словами депутата, зараз йде лише дискусія – буде це одноразова виплата чи регулярна.

«На комітеті у нас думки розійшлися з цього приводу. Є багато питань. Перше, це який список людей, друге – формат і регламент надання грамоти потрібно міняти, якщо ми встановлюємо грошову надбавку або, як запропонувало Міністерство соцполітики, одноразову виплату людям, які мають грамоту. Відповідно, потрібно виходити з можливостей держави, наскільки у нас є фінансове забезпечення законопроєкту», – сказав Гривко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.