Епіфаній: Росія намагається поширити «вірус страху», але ми здатні впоратися з агресією

Росія, погрожуючи новою агресією, намагається поширити «вірус страху», хоч і добре знає про силу духа та єдність українців.

Про це написав предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Епіфаній наголосив, що мир є природним станом людства. І підкреслив, що немає сумніву у тому, що Україна, «з милості Божої», здобуде мир.

«Але чи допоможе нам в цьому страх? Ні, страхом не перемогти. В ці квітневі дні ми входимо у восьмий рік війни. Війни, якої ми не хотіли, не ініціювали й не провокували. Ми ніколи не зазіхали на чуже, не прагнули поневолити інших чи загарбати чиюсь територію. Війни, в якій ми захищаємо Богом дану нам землю, наш народ і наші цінності», – наголосив Епіфаній.

Голова ПЦУ також додав, що сусід-агресор добре знає про силу духу та єдності українців.

«Нас не знищили обстріли й не зламала брехня агресора. Тож вже вкотре в паніці російська влада ширить «вірус страху», який століттями вирощує й культивує у підвладних їй сама, – погрожує знищити, брязкає зброєю, збільшує психологічний тиск. Страх – дійсно небезпечний «вірус», що може вбити зсередини. Але страх – це всього лиш інструмент, яким агресор хоче підкорити нас», – пояснив дії Росії митрополит.

Звертаючись до людей, він закликав не боятися і не падати духом, адже українці – це сильний народ, який вміє долати виклики.

«Пригадайте події 2014-го року, як тоді поширювали «вірус страху», але перед лицем справжньої небезпеки страх зник, натомість молитви Церков та єдність народу, сила армії та мудрість дипломатів стали стіною супроти планів агресора. Як результат – ми зберегли державність, вибороли духовну незалежність, увічнену в Томосі, завоювали міжнародну підтримку, виховали сильну молодь, зуміли сформувати потужну оборону на лінії фронту і в серцях мільйонів співвітчизників», – зазначив Епіфаній.

Читайте також: Єдина українська церква у Слов’янську потребує допомоги

Митрополит також додав, що Православна церква України постійно молиться за визволення територій від чужинців.

«Немає сумніву, переможемо й цю навалу. Наша Церква молиться за визволення від чужинців. Наші капелани опікуються військовими. Українська Церква – з українським народом», – написав Епіфаній.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.