Прокуратура вимагає залишити в силі вирок Стерненку, а його соратнику – збільшити строк позбавлення волі

Прокуратура вимагає збільшити строк позбавлення волі для Руслана Демчука. Крім того, вимагають залишити вирок Стерненку у силі.

Як повідомляє «Суспульне», про таке прокурорки Ганна Коломійчук та Наталя Бойко заявили під час судового засідання в Одеському апеляційному суді, де розглядають скаргу адвокатів на вирок Стерненку та Демуку, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Прокурорки заявили, що подали зустрічну апеляційну скаргу, в якій вимагають залишити в силі вирок для Сергія Стерненка (7 років та 3 місяці позбавлення волі). Крім того, вимагають збільшити строк ув’язнення для його соратника по «Правому сектору» Руслана Демчука до 7 років та 11 місяців. Мотивом називають непогашену судимість Демчука.

Нагадаємо. У лютому 2021 року суддя Приморського районного суду Віктор Попревич оголосив обвинувальний вирок Сергію Стерненку та Руслану Демчуку в справі про викрадення колишнього депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича у 2015 році. Кожен з них отримав 7 років та 3 місяці тюрми. Захист Стерненка подав апеляційні скарги – як на вирок, так і запобіжний захід у вигляді тримання його під вартою поки триває процес оскарження.

Справу, за якою засудили Стерненка та Демчука, суд розглядав упродовж майже п’яти років. Йому інкримінували викрадення й катування тодішнього депутата однієї з районних рад Одещини Сергія Щербича, який керував одеським відділенням партії «Родіна». Також у цій справі ексочільнику одеського «Правого сектору» закидали незаконне зберігання зброї.

За версією слідства, напередодні отримання Щербичем мандату депутата райради в 2015 році, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові, били й вимагали відмовитися від депутатства. Слідчі вважають, що одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Стерненко. Те саме заявив у суді і сам Щербич. Стерненко на це відповідав, що справа є сфабрикованою та побудованою «виключно на заяві Щербича». Щодо зберігання зброї Стерненко заявляв, що добровільно видав поліції пневматичний пістолет, колекційний ніж та шумовий пістолет, який начебто визнали вогнепальною зброєю.

Екслідер одеського «Правого сектору» пов’язував цю справу з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера «Довіряй ділам» та, за словами Стерненка, другом одеського очільника.

23 лютого Приморський районний суд Одеси ув’язнив на 7 років та 3 місяці ексочільника одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука. Крім того суд вирішив конфіскувати половину майна, яке належить засудженим.

9 квітня апеляція змінила запобіжний захід для обох фігурантів з СІЗО на цілодобовий домашній арешт.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.