У Запоріжжі викрили школярку-кураторку «групи смерті» в мережі

У Запоріжжі викрили кураторку «групи смерті» в мережі, яка навчалася в 11 класі районної школи. До складу «групи» входили 28 учасників.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Генпрокуратурі заявили про викриття злочинної групи, створеної за прикладом «синього кита». Організаторкою виявилась неповнолітня дівчина.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито неповнолітню, яка вчиняла дії з доведення до самогубства або замаху на самогубство (ч. 1 ст. 120 КК України)», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, організаторкою є учениця 11 класу однієї з районних шкіл області. Вона створила в месcенджері «групу смерті», що є аналогом групи «cиній кит», до складу якої входили 28 учасників.

«Позиціонуючи себе куратором, дівчина надавала підписникам групи смс-завдання з нестандартного виходу зі складних життєвих ситуацій та підбурювала їх завдавати собі тілесні ушкодження або вчиняти самогубство різним способом», – йдеться в повідомленні.

Під час проведеного санкціонованого обшуку за місцем проживання неповнолітньої вилучено мобільний телефон, у якому, поряд з іншою інформацією, містяться фотозображення посмертних записок із рукописними текстами учасників групи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо. За даними Нацполіції України, від початку 2021 року лише в Києві скоїли суїцид більше підлітків, ніж за весь минулий рік. У лютому в різних містах країни відбулася низка випадків, коли школярі вживали великі дози ліків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.