Медведчуку після втечі з-під домашнього арешту буде змінено запобіжний захід – Венедіктова

Запобіжний захід для народного депутата Віктора Медведчука, підозрюваного в державній зраді, буде змінено, вважає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

“Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. І коли тоді були якісь можливості домашнього арешту, знаходили суди, то на сьогодні вже зрозуміло, що тут має бути утримання під вартою. Тому після такого виявлення пана Медведчука він однозначно повинен перебувати тепер під вартою і очікувати на розгляд суду. А далі ми дивитимемося, що відбуватиметься безпосередньо в процесі”, – заявила Венедіктова в ефірі телемарафону в п’ятницю.

Вона зазначила, що втеча з-під арешту не додатково кваліфікуватиметься і буде використана прокурорами виключно для зміни запобіжного заходу. Також генпрокурор нагадала, що спочатку обвинувачення вимагало для Медведчука взяття під варту з можливістю внесення застави у 1 млрд грн, проте суд обрав домашній арешт.

“Якщо будуть інші можливості розгляду – подивимося, але нарізі йдеться про те, що ми змінюємо однозначно запобіжний захід”, – наголосила генпрокурор.

Венедіктова також нагадала, що Медведчук є фігурантом у двох кримінальних провадженнях.

“Ви пам’ятаєте, що у нас щодо Медведчука є дві справи. У першій справі вже слідство у нас закінчено, причому там дуже “гарні” статті. Ми на початку травня минулого року надали підозру у державній зраді, і якраз 438-а – це військовий злочин… Друге провадження ми ще розслідуємо, там ми подивимося, до яких результатів ми дійшли”, – уточнила Венедіктова

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.