Українське громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну – Венедіктова

У разі згоди всіх сторін народний депутат Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, може бути обміняний на українських військовополонених і заручників, яких утримує Росією. Той факт, що Медведчук є громадянином України, не перешкодить обміну, впевнена генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

“Я вважаю, що якщо громадянин України дає згоду на такий обмін, то такий обмін цілком можливий”, – заявила генпрокурор в ефірі телемарафону в п’ятницю.

Вона уточнила, що для проведення обміну не обов’язкове винесення судового вироку у справі Медведчука, проте є інші нюанси.

“Тут є технічні особливості. Я думаю, що навпаки (не потрібен вирок суду – ІФ)… Давайте їсти слона частинами – тобто, подивимося, як просуватиметься, і чи взагалі захочуть росіяни собі Медведчука, чи можливо це взагалі теоретично. Чи захоче Медведчук такого обміну. Тобто, теоретично ми думаємо, що захоче. Тому дивитимемося, як ітиме процес, і далі вже дивитимемося технічну сторону цього процесу”, – пояснила Венедіктова.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.