За 50 днів війни Україна отримала 270 тис. тонн гуманітарного вантажу – Тимошенко

Упродовж 50 днів війни до України вже було доставлено 270 тис. тонн гуманітарного вантажу. Про це повідомив у Telegram заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. 

“Для допомоги країні створено зручну платформу help.gov.ua, де можна дізнатись, як придбати, відправити та кому адресувати гуманітарний вантаж. Люди зі всього світу щодня заповнюють анкети та надсилають допомогу в Україну”, – зазначив він. 

Тимошенко нагадав, що Президент України Володимир Зеленський створив Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань, який очолює керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. 

“За цей час ми розгорнули справжній гуманітарний фронт. Вся країна об’єдналась від Заходу до Сходу. Кожна не фронтова область щоденно підставляє своє плече фронтовому регіону”, – додав також Тимошенко. 

За його інформацією загальна кількість евакуйованих громадян залізничним транспортом – 3,724 млн людей. Під час війни Укрзалізниця надає безплатний проїзд з фронтових регіонів для евакуації. 

Ще 291 705 людей вивезли гуманітарними коридорами із заблокованих міст.

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомив про початок відновлення доріг та мостів, зруйнованих російською армією. 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.