Російський військовополонений розповів, що вони навмисне знищували житлові багатоповерхівки у Харкові – СБУ

Російська реактивна артилерія навмисно знищувала багатоповерхівки у Харкові, повідомляє СБУ з посиланням на свідчення окупанта, взятого в полон ЗСУ під час визволення селища Циркуни (передмістя Харкова).

“Командир відділення 25 артилерійської бригади ЗС РФ повідомив українській спецслужбі, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські будинки – ворог спеціально стріляв по цивільних об’єктах. Найближчий до Циркунів район Харкова – Північна Салтівка, який із початку війни майже щодня зазнавав обстрілів із ворожих РСЗВ “Град” та “Ураган” має одну з найбільш щільних забудов”, – повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

У спецслужбі зазначають, що майже кожен із шістнадцятиповерхових будинків на Північній Салтівці у Харкові постраждав від ворожих обстрілів.

Спецслужба також оприлюднила фрагмент відеозапису, на якому полонений стверджує, що сам не брав участі в обстрілах, його завданням було стежити за “входами” та “виходами” своєї та української артилерії.

“Спостерігали за “входами” та “виходами” артилерії нашої та ЗСУ… За артилерією сам спостерігав, що реактивні дивізіони кладуть 16-поверхівки, житлові будинки, кладуть по житлових будинках прямо, складають із реактивки будинки”, – сказав полонений.

За інформацією СБУ, він також повідомив персональні дані загарбників, причетних до інших воєнних злочинів Росії в Україні та знищення мирних харків’ян.

“Спецслужба ретельно вивчає та перевіряє надані свідчення”, – зазначають у СБУ.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.