Стефанішина: Сподіваємося, що заявку України на вступ до НАТО буде розглянуто так само швидко, як Фінляндії та Швеції

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина висловила сподівання, що заявку України на вступ до НАТО буде розглянуто так само швидко, як і заявки Фінляндії та Швеції, повідомляє CNN.

“Ми подивимося, що далі відбуватиметься, коли є позиція Швеції та Фінляндії про їхній намір приєднатися до Альянсу, і наскільки швидко Альянс розглядатиме і ухвалюватиме рішення”, – передає слова Стефанішиної сайт CNN у неділю.

Вона також додала, що розгляд заявки Швеції та Фінляндії свідчить про те, що “НАТО зробило висновки зі своїх політичних помилок, зроблених у 2008 році, коли були обіцянки членства та подальшої співпраці, але без практичних рішень у цьому напрямі. Зрештою, це призвело до трьох війн, дві з яких наразі тривають на території України”.

“Ми сподіваємось, що коли справа дійде до розгляду української заявки, що рішення ухвалюватимуть набагато швидше”, – підсумувала віцепрем’єр.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.