Росія прикривається традиційними цінностями, але не дотримується їх – священик ПЦУ

Росія може бути світовим цивілізаційним лідером.

Вони почали бійню з претензією на те, щоб з ними зважали, але що вони можуть запропонувати людству? Росія це антиамериканка. Ось їхня роль і це єдине, що кого приваблює в їхньому образі. Чогось свого конструктивного запропонувати людству вони не могли і не можуть. Звідси й комплекс неповноцінності. Така роль сама по собі другорядна, обмежена та принизлива. Начебто криве дзеркало, яке тільки й може криво відображати те, що відбувається перед ним.

Йдучи на таку масштабну, у всіх сенсах, авантюру, як війна з Україною, у кремлі не змогли обставити цю історію якимсь цивілізаційним конструктивом. Російський світ доводиться ліпити на ходу із підручного матеріалу. В результаті вся ця каша з епізодів царської історії та радянських часів. Відновлення пам’ятників і вулиць Леніна в перемішці з роздутим церковним шануванням царя Миколи та ідеї царизму, ці бородаті священики в рясах на посвяті дітей із червоними краватками та ленінськими прапорами до лав нової піонерії, все це виглядає шкода і абсурду безглуздо.

Не багато хто знайдеться, хто б на таке купився. Це картинка для внутрішнього споживача великою і могутньою, яка й не намагається скласти цей пазл у єдиний сюжет.

Ніхто серйозно навіть не розглядає путінські історичні інсинуації, якими вождь намагався світові впарити війну.

Єдине, що менше вдається продати людям, які думають, так це те, що називають традиційними цінностями. Тут пропагандистська машина трубить з усіх можливих російських трибун та амвонів: «Ми за сім’ю, за чоловіка та жінку, за дітей, за віру в Бога, а не ось це все!».

Треба сказати, що така проблема справді існує для традиційних християн Заходу та нашого традиційного суспільства зокрема. Постмодерна ідеологія, що руйнує звичні традиційні форми суспільного життя, виглядає на Заході безальтернативною і лякає багатьох. Тут кремль і хайпує.

Ну, це ще той фейк, не виходить у них, щоби серйозно і по-справжньому.

Ви тільки подивіться. Той, хто виступає уособленням і лідером цієї боротьби, кого знизу нагору благословляє глава РПЦ, кому весь духовний російський собор співає алілуйю, кого виставляють як надію традиціоналістів, той сам уже давно й по-тихому розлучився зі своєю дружиною. Цікаво, що про сім’ю вождя традиційних цінностей народ нічого до ладу не знає. Пікантність додає деталь – Європа днями запровадила санкції проти коханки! Традиційно так і благословенно виходить.

У нас також був такий «православний президент». Людку для людей у ​​Донецьку тримав, а Любку під боком у Межигір’ї, і дуже, кажуть, теж побожний був.

Виявляється, що жінка путінського серця підживлює, де б ви думали, в самих європах! Злі язики кажуть, що там же живуть і діти. Власне, як і діти, і родичі всіх інших антиамериканців, живуть у європах чи америках, там мають вілли, бізнеси, гроші, навчаються там і лікуються, волають до прав людини та свободи совісті, коли їм підгоряє, користуються благами європейської культури від коньяків та памперсів до айфонів і теслів, ну вони за Росію.

Російські традиційні цінності такий самий муляж, як і решта. Вони корумпували традиціоналізм, зробили із цінностей інструмент. Самі вони їх і не збираються триматися, це лише спосіб утвердити свою владу, замилити очі, виправдати своє божевілля.

Додайте сюди ще перші позиції Росії у світових рейтингах самогубств та абортів. І все це придушено тяжкою плитою тоталітаризму. Ви точно хочете у такому жити? Бажаєте, щоб у такому жили ваші діти? Ви справді думаєте, що зможете там дискутувати про можливе найкраще? Ви впевнені, що ця система не пожере вас навіть якщо ви станете своїм?

Такий він, благословенний патріархом Кирилом, російський світ.

Автор: священик ПЦУ Юрій Чичак.

Про це повідомляє інформаційний ресурс Духовного фронту України

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.