16 листопада: яке свято сьогодні відзначають, прикмети та іменинники

16 листопада –320-й день року. До кінця року залишається 46 днів. Про те, яке свято сьогодні, які існують заборони у цей день, про народні прикмети та іменинників розкажуть Вчасні Новини.

16 листопада іменини святкують: Агап, Георгій, Гертруда, Дмитро, Анна, Йосип, Михайло, Едмунд, Володимир та Микола. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Яке церковне свято сьогодні

За церковним календарем сьогодні віряни відзначають День святої Анни Всеволодівни – дочки київського князя Всеволода Ярославича. У народі її прозвали Холодною, так як погода в ці дні починала змінюватися, наставали холоди і зима вступала у свої права.

У 1068 році у Київській Русі був поставлений перший жіночий монастир — Андріївський, в якому Анна і стала ігуменею.

В ньому була відкрита перша на Русі школа для дівчаток, в якій, крім необхідних основ, викладали і різні жіночі ремесла. Після смерті митрополита Анна Всеволодівна сама брала участь в направленні в Російську церкву нового владики з Візантії.

Свята 16 листопада в Україні та світі

Цього дня світ відзначає Всесвітній день рукоділля, Міжнародний день толерантності та Міжнародний день боротьби з анорексією.

В Україні 16 листопада відзначають День працівників радіо, телебачення і зв’язку.

В цей день у США святкують День фаст-фуду, День гудзиків, День «Влаштуйте вечірку з вашим ведмедем».

16 листопада у Монголії – День гордості, в Мексиці – День революції, у Таджикистані – День президента, у Білорусі – День ляльки, в Аргентині – День національного суверенітету, в Ісландії – День ісландської мови, на Кубі – День святого Крістобаля, День заснування Гавани, в Індії – День національний преси, в Естонії – День прийняття декларації про суверенітет.

Прикмети 27 квітня

  • Якщо на річці стоїть лід, то в наступному році буде хороший урожай хліба.
  • Якщо до вечора мороз, то зима буде теплою.
  • Вранці мороз вдарив – випаде багато снігу.
  • Миші риють ями – до похолодання.
  • Якщо сніг лежить, а листя ще не на всіх деревах обсипалися, то наступний рік буде важким і неврожайним.
  • Дим з димаря стовпом іде – до морозної погоди.

Що не можна робити сьогодні

  • Не рекомендується пускати в будинок незнайомців, інакше протягом усього тижня доведеться спілкуватися з неприємними особистостями.
  • Краще відкласти підписання контрактів або угод на інший день. Всі домовленості, укладені 16 листопада, приречені на провал.
  • Необхідно уникати великого скупчення незнайомих людей. Вважається, що взаєморозуміння в цей день «спить». Тому є ймовірність дрібних сварок і конфліктів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.