YouTube заблокував пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення»

YouTube заблокував на каналі RT пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення». Це відбулося після скарги юридичної компанії Law Net, яка представляє інтереси державного підприємства «Укркінохроніка».

Про це повідомляє «Детектор медіа», передають Вчасні Новини.

Партнерка юридичної компанії Law Net, адвокатка Наталія Гнатюк повідомила, що у фільмі «Україна – вічне сьогодення» використані кадри зі стрічки «Леонід Кравчук. Сила Позиції», авторські права на який належать «Укркінохроніці».

«Згідно договіру-доручення, укладеного з державним підприємством “Укркінохроніка”, яке є правовласником фільму “Леонід Кравчук. Сила Позиції”, ми подали скаргу. У фільмі, який було заблоковано на RT, на російській та англомовній версії використовуються кадри з аудіовізуального твору, авторські права на який належать “Укркінохроніці”. Саме порушення авторських прав було підставою для блокування, і YouTube це зробив», – повідомила адвокатка.

Крім того, зараз на розгляді ще одна скарга, подана щодо ютуб-каналу Global Tree Pictures, де також розміщена ця пропагандистська стрічка.

Що передувало

Фільм «Україна – вічне сьогодення» (Ukraine – The Everlasting Present) знімав з нагоди 30-річчя Незалежності продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок. 1 листопада цей фільм з’явився на каналі документальних фільмів RT.

Героями фільму стала низка українських політиків, зокрема третій президент Віктор Ющенко, колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко, ексголова Верховної Ради Олександр Мороз. Також у фільмі з’явились нардеп «ОПЗЖ», колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний проросійський блогер Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича і ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом.

У фільмі простежуються спроби показати Україну як державу, що не відбулася, акцентується увага на «несамостійності» української влади у всіх сферах життя.  

Інтерв’ю у колишніх українських посадовців брала американська журналістка Сімона Манджанте Пападопулос. Вона є дружиною колишнього радника 45-го президента США Дональда Трампа з держбезпеки Джорджа Пападопулоса. У 2018 році його звинувачували у брехливих свідченнях про контакти з представниками Росії.

За даними ЗМІ, поява Віктора Ющенка у цьому фільмі стала можливою тому, що автори фільму ввели в оману експрезидента і його помічників.

Оточення третього президента стверджує, що організатори зйомок не повідомили про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.