Як засушити цитрусові для новорічного декору: практичні поради

Цитрусовий декор приваблює кольором та ароматом. Його можна використовувати для оздоблення оселі до Нового року та Різдва. Засушені кружальця апельсинів, лимонів і лаймів можуть стати оригінальною прикрасою до свят.

Як засушити цитрусові для декору, пишуть Вчасні Новини.

Для створення цитрусового декору не потрібно аж занадто багато плодів, досить 1-2 штук. Найчастіше для цього використовують апельсини, але можна також лимони або лайми.

Як засушити цитрусові: підготовка фруктів.

Для підготовки цитрусового декору вам знадобляться фрукти, гострий ніж, паперові серветки, пергамент для випічки, деко. Скибочки цитрусових сушать за допомогою духовки, мікрохвильовки або електричної сушарки (дегідратора). Також їх можна висушити на батареї або свіжому повітрі.

Як засушити цитрусові для новорічного декору: практичні поради

Гострим ножем розріжте апельсини, лимони або лайми на кружальця товщиною до 3 мм. Обережно паперовими серветками або рушниками приберіть зі скибочок зайву вологу й викладіть їх на деко, попередньо застелене пергаментом, так, щоб вони не торкалися одне одного.

Як засушити цитрусові у духовці

Перший варіант. Розігрійте духовку до 160°C й розмістіть там попередньо підготовані кружальця цитрусів. Залиште їх там до повного висушування. Час від часу дверцята духової шафи можна відчиняти, щоб швидше випаровувалася зайва волога. Не забувайте стежити за тим, щоб скибочки фруктів не підгоріли, перевертайте їх з одного боку на інший.

Як засушити цитрусові для новорічного декору: практичні поради

Весь процес займе кілька годин. Тривалість залежить від якості роботи духовки та соковитості фруктів.

Другий варіант. Щоб менше морочитися з перевертанням і контролем за процесом висушування апельсинів та інших цитрусових, скористайтеся нічним часом. Виставте робочу температуру у духовці на 60°C, завантажте деко зі шматочками фруктів – вранці отримаєте готовий результат.

Як засушити цитрусові у сушарці

Електрична сушарка – хороший побутовий прилад, який вже давно оцінили любителі сухофруктів, в’ялених томатів і сухих грибів. Згодиться вона й для того, щоб підготувати з цитрусів декоративні кружальця. Просто виставте відповідний режим й очікуйте результат.

Як засушити цитрусові для новорічного декору: практичні поради

Засушені кружальця цитрусових використовують як прикрасу для зимових свят, додавши їх до різдвяних віночків або створивши власноруч гірлянди. Вони чудово поєднуються з іншими натуральними матеріалами.

Джерело: Хатинка моєї мрії

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.