Енергетика, вода, медобладнання: Червоний Хрест Сінгапуру затвердив «зимовий» пакет допомоги Україні

Червоний Хрест Сінгапуру у співпраці з посольством України в Республіці Сінгапур затвердив черговий «зимовий» пакет гуманітарної допомоги.

Він має на меті забезпечення потреб населення України в енергетиці, чистій питній воді та медичному обладнанні.

Про це повідомляє пресслужба посольства.

Для відновлення критичної інфраструктури водопостачання придбано дві системи Aquablock, які виробляють 1500 літрів чистої питної води на годину для задоволення щоденних потреб 10 тис. осіб, та дві портативні ручні системи фільтрації ROAMfilter, здатні виробляти понад 200 літрів води на годину без потреби в електроенергії.

Червоний Хрест Сінгапуру також оголосив про будівництво 10 модульних будинків, спроєктованих сінгапурськими архітекторами, та придбання 6 генераторів для щоденного забезпечення 750 осіб електроенергією. Організація оплатить вартість дизелю для їх використання протягом 6 місяців. Сінгапур також зробить внесок в облаштування пунктів обігріву із приладами резервного живлення.

Крім того, на запит посольства України Червоний Хрест Сінгапуру оголосив про придбання медичного обладнання та матеріалів, що включають рентгенівський стіл, апарат ударно-хвильової фізіотерапії та розширений перелік медичних товарів для громадських лікарень в Одесі, Києві та Ужгороді.

Для допомоги громадянам, які мають обмежений доступ до медичних послуг, Червоний Хрест Сінгапуру придбав мобільну медичну амбулаторію з трьома кімнатами, оснащену усім необхідним для обстеження, надання медичної допомоги та проведення хірургічних операцій. Медична амбулаторія розпочала роботу на Миколаївщині із щоденного надання первинної медичної допомоги 400 мешканцям та внутрішньо переміщеним особам.

Придбано також 10 автомобілів швидкої допомоги для евакуації та транспортування пацієнтів до спеціалізованих медичних закладів.

Для допомоги волонтерам, які надають медичні послуги незахищеним верствам населення, Червоний Хрест Сінгапуру придбав один апарат для ультразвукової діагностики, сім портативних апаратів для ультразвукової діагностики та п’ять апаратів ШВЛ, а також товари першої необхідності для матерів, новонароджених і людей похилого віку, які належать до вразливих груп населення в Україні, поінформували у диппредставництві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.