У 10 областях України освітні хаби отримають мобільні сервери та комплекти обладнання

Освітні хаби у 10 областях України, зокрема на Донеччині та Луганщині, отримають комплекти обладнання для забезпечення діяльності навіть за відсутності електроенергії.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Телеграмі.

Він нагадав, що у прифронтових областях та в регіонах, де найбільше переселенців, місцеві громади продовжують створювати освітні хаби для дітей і дорослих.

Для людей організовано повну підтримку, зокрема психологічну й емоційну. Також там можна опанувати новий фах та навички, які допоможуть знайти роботу або відкрити власну справу. Запроваджено в освітніх хабах і систему профорієнтації для учнів.

Завдяки підтримці Фонду освітніх ініціатив та фундації «Hearts for Ukraine» (США) в хабах можна буде продовжувати роботу навіть за відсутності електроенергії. Зокрема, освітні хаби отримали мобільні сервери та комплекти обладнання, які складаються з ноутбука, павербанка, портативного освітлення і мікрофона.

«Підтримка партнерів дозволить викладачам освітніх осередків оперативно, попри зовнішні обставини, зокрема без доступу до електроенергії, готувати та викладати в Інтернет навчальні матеріали», – написав Шкарлет.

Всю отриману техніку передадуть до Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.