Шмигаль назвав мінімальний тариф розподілу газу

Він також нагадав про доручення Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики сформувати механізм субсидіювання, який допоможе людям, що використовують електроенергію для опалення домівок.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Гранична ціна тарифу на розподіл газу може бути встановлена на рівні 1,79 гривні за кубічний метр. Ініціативу має затвердити Верховна Рада.

«У парламенті мають схвалити ініціативу щодо граничного обмеження тарифу на розподіл газу до рівня не вище 1,79 грн за кубічний метр», – зазначив глава Кабінету міністрів.

За його словами, надалі уряд зобов’яже всіх постачальників газу надавати українцям можливість укладати річний договір за фіксованою ціною та чітко прогнозувати ціни в платіжках.

Крім того, Шмигаль нагадав про доручення Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики сформувати механізм субсидіювання, який допоможе людям, що використовують електроенергію для опалення домівок.

Нагадаємо. Компанія «Нафтогаз України» підтвердила готовність поставляти газ домогосподарствам по 6,99 гривень за кубометр у межах тарифного плану «Місячний», який діятиме на час карантину або опалювального сезону. Відповідне рішення має бути прийняте на засіданні Кабінету міністрів у понеділок, 18 січня.

Раніше Денис Шмигаль казав, що середня ринкова ціна на розподіл газу за 1 куб. м метр газу в Україні становить 1,11 грн.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.