Власником затонулого російського судна є українська компанія

Турецькі ЗМІ з посиланням на місцеву владу сьогодні, 17 січня, повідомили про аварію російського суховантажа «Арвін» у Чорному морі. Однак, як вказують дані проєкту з відслідковування суден, корабель ходив під прапором Палау, а його власником є компанія з України.

Про це повідомляють турецькі ЗМІ а також речник МЗС України Олег Ніколенко у Twitter.

Подробиці. На борту судна було лише 2 росіян, а українців – 10 осіб. Саме таку інформацію вказує Росморречфлот.

Власником потонулого корабля вказана Arvin Shipping LTD з Одеси. Оператор судна – одеська компанія Tesoro Marine LLC.

Судно було побудоване як радянське і раніше ходило під російським прапором, проте кілька останніх років ходить під прапором Республіки Палау.

Представники турецької влади попередньо повідомляли про 15 членів екіпажу, для порятунку яких розгорнули операцію. Пізніше уточнили, що на борту корабля було 13 осіб, двоє з яких загинули. При цьому зазначалося, що всі члени екіпажу є росіянами.

У свою чергу МЗС України повідомило, що біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin із 10 українцями та 2 іноземцями на борту.

«6 осіб врятовані, 2 загинули. Пошуково-рятувальна операція щодо 4 моряків триває. Українські консули вирушили в порт Бартин для надання консульської допомоги», – написав Олег Ніколаєнко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.