Лапутіна увійшла до складу РНБО

Президент України Володимир Зеленський увів до складу Ради національної безпеки і оборони міністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

Про це йдеться в указі №56/2021 від 17 лютого.

Подробиці. Юлія Анатоліївна Лапутіна – друга жінка в історії України, яка отримала військове звання генерала. Вдітепер вона у складі РНБО.

«На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 15 грудня 2014 року № 929 «Про склад Ради національної безпеки і оборони України» (…) увести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України ЛАПУТІНУ Юлію Анатоліївну — Міністра у справах ветеранів України», – йдеться в повідомленні.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Лапутіна розповіла, як Росія використовує церкву на прикладі Святогірської Лаври

Що відомо про Юлію Лапутіну?

З 1992 до 2020 року (28 років) Лапутіна проходила військову службу в СБУ. Зокрема, вона брала участь у ряді операцій із подавлення сепаратистського путчу в Криму в 1994 році. У 2014-2020 роках служила в районі проведення АТО/ООС.

У 2020 році працювала генеральним директором Директорату комунікації та інформаційної політики Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У грудні 2020 року була призначена на посаду міністра ветеранів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.