Засновник Firefly Aerospace Макс Поляков продає за $1 свою частку в компанії її гендиректору

Засновник Firefly Aerospace Макс Поляков заявив про продаж частки Noosphere Ventures у Firefly Aerospace (Firefly) у розмірі 58% акцій своєму партнеру та співзасновнику компанії.

“Я віддаю за $1 усі свої 58% акцій Firefly моєму співзасновнику та партнеру Тому (генеральний директор Firefly Том Маркусік – ІФ). Шановний CFIUS (Комітет з іноземних інвестицій США), Повітряні сили США та 23 агентства США, які зрадили мене і засуджують у всіх своїх діях за останні 15 місяців. Сподіваюся, тепер ви щасливі”, – написав Поляков на своїй сторінці у Facebook.

У своєму дописі він також заявив, що любить Україну.

Як повідомлялося, Noosphere Ventures та її засновник Макс Поляков залучать інвестиційний банк для продажу акцій Firefly Aerospace. Це рішення було ухвалено як відповідь на вимоги Комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS).

Noosphere Ventures належить уродженцю України та громадянину Великої Британії Максу Полякову. Його частка у Firefly (Сідар-Парк, штат Техас, США), яка розробляє лінійку ракет-носіїв та космічних апаратів малого та середнього навантаження, становить понад 50% акцій компанії.

Раніше Bloomberg повідомляв, що під тиском уряду США український підприємець Макс Поляков погодився продати свою частку у ракетній компанії Firefly Aerospace.

Firefly входить до числа прибічників ідеї “Нового космосу” – руху в аерокосмічній галузі, що ставить за мету розширення доступу до космосу за рахунок використання інновацій для зниження вартості пусків, а також за рахунок подолання адміністративних і логістичних обмежень, пов’язаних із залежністю від національних космічних інститутів. Нині ідею “Нового космосу” найактивніше просувають на ринку американські SpaceX, Virgin Galactic, Blue Origin.

Штаб-квартра Firefly базується в Техасі, офіси компанії працюють у Вашингтоні, Токіо (Японія) і Дніпрі (Україна). Фінансування Firefly забезпечує венчурний фонд Noosphere Ventures (Менло-Парк, Каліфорнія), заснований вихідцем з України бізнесменом Поляковим, відомим насамперед проектами в IT-секторі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.