Росія відреагувала на слова про Путіна-вбивцю падінням рубля та істерикою в МЗС РФ

В Росії заявили, що відносини двох країн зайшли в глухий кут після двох слів президента США Джо Байдена. І викликали посла Сполучених Штатів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Російської Федерації, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова визвала посла країни в Вашингтоні Антонова на консультацію. Хоче «проаналізувати, що робити й куди рухатися в контексті відносин зі США».

За її словами, нова американська адміністрація перебуває при владі майже два місяці, а «не за горами символічний рубіж у 100 днів». Тож РФ за цей час хоче визначити, «якими можуть бути шляхи виправлення російсько-американських зв’язків, що перебувають у важкому стані, заведених Вашингтоном в останні роки за суттю справи в глухий кут».

«Ми зацікавлені в тому, щоб не допустити їх необоротної деградації, якщо американці усвідомлюють пов’язані з цим ризики», – йдеться в повідомленні.

За даними Московської біржи, 17 березня, близько 14:00 за московським часом, курс долара підскочив із 73,1 до 74 рублів. Станом на 19:50 (за московським часом) долар коштував 74,02 рубля. Водночас курс євро підскочив із 87,1 до 88,12 рубля.

Нагадаємо. Байден назвав Путіна вбивцею і пообіцяв, що він заплатить за втручання у вибори.

Напередодні було розсекречено доповідь розвідки США щодо втручання Росії в процес американських президентських виборів. За даними американської розвідки, президент РФ Володимир Путін особисто керував деякими процесами несанкціонованого втручання. Крім того, деякі російські урядові організації докладали зусиль до очорнення кандидатури президента Джо Байдена і Демократичної партії, підтримки колишнього президента США Дональда Трампа, підриву суспільної довіри до виборчого процесу та загострення соціально-політичних суперечок у США

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.