МКЧХ контактує з Міноборони РФ із організації гуманітарних коридорів в Україні – Маурер

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має прямі контакти з Міністерством оборони РФ щодо організації гуманітарних коридорів в Україні, повідомив президент організації Петер Маурер в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” та телеканалу “Україна 24”.

“Із російського боку ми спілкуємося з Міністерством оборони, і воно надало нам контакти високопосадовців, які відповідають за дії в Україні”, – повідомив Маурер.

Відповідаючи на запитання агентства, наскільки ефективні такі контакти і чи вдалося завдяки їм відкрити той чи інший гуманітарний коридор, співрозмовник зазначив, що “однозначно бачив позитивні кроки”.

“Хочу зазначити, що ця робота незамінна. Червоний Хрест безпосередньо зв’язується з російською та українською сторонами. І в цьому напрямові я однозначно бачив позитивні кроки. І у більш прямих контактах між Україною та Росією. Наприклад, ви бачили велику операцію з евакуації із Сум. Це важливий сигнал того, що робота приносить результати. Але я повинен визнати, що це не завжди працює і ще багато чого залишається зробити для отримання результатів”, – сказав він.

При цьому Маурер уточнив, що співпраця з російським Червоним Хрестом стосується лише питань допомоги біженцям на території РФ.

“З російським Червоним Хрестом ми працюємо з питань допомоги біженцям на території РФ. Поки не виникало необхідності надавати їм істотної підтримки. Ми в постійному контакті, і, якщо виникне необхідність, то підтримаємо, але наразі наш пріоритет-це посилення нашої діяльності на території України”, – наголосив президент гуманітарної організації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.