Україна закликає країни ЄС до повної торгової блокади Росії – Мінінфраструктури

Міністерство інфраструктури України закликає країни ЄС ухвалити низку системних рішень, які блокують торгівлю з Росією як країною-терористом, повідомив глава відомства Олександр Кубраков на фейсбук-сторінці у середу ввечері.

За його словами, йдеться про закриття всіх портів для російських, а також пов’язаних із нею компаній, і закриття доступу до автомобільної мережі для російських та білоруських перевізників.

“Ми знаємо, що на рівні Єврокомісії та більшості країн ЄС є готовність до цих рішень. Зокрема, Польща, Литва, Латвія та Естонія можуть заблокувати транзит вантажівок із Білорусі та Росії, однак є низка країн, які не готові йти на такі кроки”, – сказав він.

Наприклад, за словами Кубракова, основний аргумент керівництва Німеччини полягає в тому, що Росія постачає до цієї країни продукти та вугілля.

У зв’язку з цим міністр навів німецькому колезі Фолькеру Віссінґу приклад України, якій у надскладних умовах вдалося успішно перебудувати логістику постачання вугілля, зокрема, закуповуючи його у країн Латинської Америки, Азії, Африки.

“Це не критична проблема, яку не можна було б вирішити. Особливо для першої економіки Європи. І я відчуваю, що прогрес є, наші аргументи чують”, – наголосив Кубраков.

Водночас міністр Кубраков наголосив, що антиросійська коаліція міцніє завдяки країнам, які знають, що таке радянська окупація та російський цивілізаційний вибір.

“Польща, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Словаччина, Словенія, Болгарія розуміють, що Україна захищає поки що не лише свої, а й їхні кордони. Саме через посилену роботу керівників цих країн на міжнародній арені тиск на окупанта в Європі та світі як ніколи високий”, – підсумував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.