Збитки інфраструктури від війни за тиждень зросли до $62,6 млрд – KSE Institute

Збитки, завдані українській інфраструктурі повномасштабною війною РФ проти України, за тиждень зросли на $8,3 млрд, до $62,6 млрд, оцінює аналітичний підрозділ Київської школи економіки KSE Institute.

“За тиждень збитки, завдані інфраструктурі України у війні, розпочатій Росією, зросли щонайменше на $8,3 млрд. Станом на 17 березня ця сума становить 1,8 трлн грн, або $62,6 млрд”, – зазначив KSE Institute у релізі у четвер, посилаючись на аналіз даних у межах проєкту “Росія заплатить”.

За підрахунками KSE Institute, з початку військового вторгнення Росії 24 лютого в Україну в країні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 навчальних закладів, 36 закладів охорони здоров’я, 1 600 житлових будинків, 26 заводів/їх складів, 15 аеропортів, 6 ТЕС/ГЕС тощо. Крім того, “втрачено” понад 15 тис. км автомобільних доріг, 5 тис. км залізничних колій, зруйновані/виведені з ладу 15 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів тощо.

Як повідомлялося, Офіс президента, Міністерство економіки та аналітичний центр при Київській школі економіки KSE Institute запустили проєкт “Росія заплатить” – портал зі збору інформації про зруйновані об’єкти в країні внаслідок повномасштабної війни Росії проти України. На спеціальному сайті https://damaged.in.ua/ можна надати інформацію про збитки, завдані внаслідок війни проти України. Надалі ця інформація буде використана українським урядом як докази у міжнародних судах для відшкодування Росією завданих збитків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.