Турчинов: Росія не готова до великої війни з Україною

На думку екссекретаря РНБО, зараз прийшов говорити із Росією шляхом ультиматумів

Таку заяву екссекретар РНБО Олександр Турчинов зробив у програмі «Суботнє інтерв’ю» на «Радіо Свобода», передають Вчасні Новини (відео в кінці сторінки).

Подробиці. Олександр Турчинов вважає, що Росія не готова до великої війни з Україною і розмова з агресором бути з позиції сили.

За його словами, те, що відбувається зараз на Донбасі та у Криму є демонстрацією сили. Таким чином Путін хоче примусити президента Зеленського та його оточення піти на серйозні поступки.

«Це, безумовно, такий примус для української влади, і коли вона не витримає цей тиск, це буде для нас проблема і дуже серйозна поразка», – сказав він.

Екссекретар РНБО зазначив, що розмова з РФ має бути з позиції сили, оскільки тільки її розуміє Путін.

«Коли його почнуть у чомусь переконувати, він будь-який компроміс, будь-яку форму переконання сприймає як слабкість і починає тільки нахабніти. І саме тому мені здається, що прийшов час із Росією говорити шляхом ультиматумів – посилення санкцій, посилення обмежень. І, безумовно, припинення їхніх стратегічних проектів, таких як «Північний потік-2», саме це буде більш ефективно, ніж будь-які переговори і дискусії», – зазначив Турчинов.

Окрім того, Турчинов додав, що Путін об’єктивно є вбивцею і в його очах не може буди ніякого миру.

«Не знаю, як Зеленський міг побачити в його очах мир, там кров, причому кров тисячі українців. І після цього ініціативно пропонується зустріч, пропонуються переговори. Я ще раз хочу сказати для всіх політиків –європейських, американських, українських – Путін розуміє тільки силу, все інше не працює ані на користь, ані на результат», – наголосив політик.

https://www.youtube.com/watch?v=lBw9WZXNrok

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.