У Росії заявили про затримання українського консула: перші деталі

Російські силовики в ході спецоперації в Санкт-Петербурзі затримали консула України Олександра Сосонюка.

Про це повідомляє агентство ТАСС з посиланням на прес-службу ФСБ РФ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У повідомленні йдеться, що російські силовики звинувачують консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка в «отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ».

«Федеральною службою безпеки 16 квітня в Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат – консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк», – йдеться в повідомленні ФСБ.

Крім того, силовики додали, що діяльність українського дипломата Олександра Сосонюк нібито «має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації».

Зазначається, що відносно консула Генерального консульства України «будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.