Україна висилає консула РФ у відповідь на дії проти українського консула у Санкт-Петербурзі

До 22 квітня старший дипломат посольства Російської Федерації має покинути територію України

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Україна, у відповідь на провокацію проти українського консула в Санкт-Петербурзі, висилає дипломата посольства Російської Федерації у Києві.

«Висловлюємо рішучий протест щодо неправомірного затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі та надання йому припису залишити територію РФ до 21 квітня. Повністю відкидаємо висунуті консульському співробітнику звинувачення», – йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС заявили, що Росія вчергове порушує міжнародне право.

«Такі дії російської влади грубо порушують Віденську конвенцію про дипломатичні зносини від 1961 року і Віденську конвенцію про консульські зносини від 1963 року та вкотре підтверджують обраний Росією курс на подальше загострення з Україною», – говориться у повідомленні.

Речник також зазначив, що на тлі ескалації Російською Федерацією безпекової ситуації та масованої антиукраїнської пропаганди російська сторона продовжує провокації проти співробітників дипломатичних установ України в Росії.

«У відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин, починаючи із 19 квітня», – додали в МЗС.

Нагадаємо. Вранці, 17 квітня, російські силовики в ході спецоперації в Санкт-Петербурзі затримали консула України Олександра Сосонюка.

Згодом речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що затриманого консула відпустили. Проте РФ прийняло рішення про його депортацію з території Росії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.