Готовність стати гарантами безпеки України демонструють США, Велика Британія, Італія і Туреччина – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія і Туреччина, але остаточної відповіді ще ні від кого немає.

“На сьогодні тих, хто демонструють, що вони готові, – підписантів у нас поки що немає, але є демонстрація – від Джонсона, від Британії, від США, від Італії, від Туреччини. Я думаю окремо буде від Євросоюзу”, – передає його слова, сказані в суботу в інтерв’ю українським онлайн-медіа, видання “Українська правда”.

“Я говорив окремо з Урсулою (президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн – УП), окремо з Шарлем Мішелем (голова Європейської Ради Шарль Мішель – УП), Франція, Німеччина. Ми перше коло розмови будемо робити в такому форматі на п’ятьох (Британія, США, Німеччина, Франція, Польща). Потім будуть доєднані інші країні”, – сказав Зеленський.

За даними видання, Зеленський вважає, що Україна не матиме проблеми зі зброєю або санкціями проти країни-агресора, але будуть питання щодо військової компоненти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.