Кухонна шафа та керамічний півник з деокупованої Бородянки стали музейними експонатами – Мінкультури

Кухонна шафа та керамічний півник з деокупованої Бородянки стали музейними експонатами, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“За сприяння Міністерства культури та інформполітики України відома шафка, “що трималася”, за згодою власниці була демонтована зі стіни будинку українськими музейниками та працівниками ДСНС. Незважаючи на те, що стан шафки – аварійний, фахівцям вдалося здійснити її музефікацію”, – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства.

Зазначається, що знакові експонати зберігатимуться в Національному музеї Революції Гідності, а ініціаторами проєкту є культурний інститут “Міжвухами” у партнерстві з музеєм Майдану, Штабом порятунку спадщини та ПрАТ “Систем Солюшнс “.

“Українські музейники в ці дні, як і під час Майдану, продовжують працювати не тільки над збереженням наявних колекцій, а й поповнювати музейні фонди експонатами, які згодом допоможуть розповісти через музейні проєкти правду про цю війну – і нашим сучасникам, і нащадкам. Наше спільне завдання – зберегти всі символи героїчної боротьби українського народу за свою свободу”, – цитує міністра Олександр Ткаченко пресслужба.

У відомстві нагадують, що символізм стійкості шафи став впізнаваним брендом на весь світ, завдяки фотографіям Київської фотокореспондентки Єлизавети Серватинської.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.