МАГАТЕ найближчими тижнями відправить на Чорнобильську АЕС місію з безпеки

МАГАТЕ планує найближчими тижнями направити на Чорнобильську АЕС групу експертів із забезпечення ядерної безпеки, заявив у вівторок гендиректор агентства Рафаель Гроссі.

“Наступна місія МАГАТЕ в Чорнобиль запланована на наступні тижні. Наша допомога на місцях буде зосереджена на захисті від радіації, на забезпеченні безпеки поводження з відходами та на ядерній безпеці”, – сказав Гроссі у відеозверненні, розміщеному на сайті МАГАТЕ.

За словами голови організації, забезпечення безпеки ядерних об’єктів в Україні є його першочерговим завданням.

У заяві МАГАТЕ йдеться, що до складу місії увійдуть експерти агентства з ядерної та фізичної безпеки, а також інспектори з питань гарантій.

Крім того, як зазначається у документі, Гроссі також працює над погодженням та організацією місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС на півдні України.

Раніше Гроссі очолив дві місії МАГАТЕ з надання допомоги – наприкінці квітня він із командою експертів відвідав Чорнобильську АЕС, а у березні очолив місію МАГАТЕ на Південноукраїнську АЕС. Тоді він зазначив, що особиста присутність фахівців МАГАТЕ на місцях “допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії, яка могла б призвести до серйозних наслідків у сфері охорони здоров’я та у сфері захисту довкілля і в Україні, і за її межами”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.