Немає раціональних аргументів проти входження України до проєкту інтеграції України до ЄС через надання їй статусу кандидата

Немає раціональних аргументів проти входження України в проєкт інтеграції України в ЄС через надання їй статусу кандидата, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Проблема, яку все ще треба вирішити, це надання Україні статусу кандидата в ЄС. Ми також це обговорили. Я запевнив членів ЄС, що ми перебуваємо в унікальному політичному моменті, коли суспільна думка і в Україні, і в країнах-членах ЄС рекордно висока на користь подальшої європейської інтеграції України. Ми не говоримо про негайне членство, але ми вважаємо, що немає раціональних аргументів проти входження України до проєкту інтеграції України в ЄС, надавши їй статус кандидата в ЄС”, – сказав Кулеба ЗМІ після участі у засіданні Ради з іноземних справ у Брюсселі в понеділок.

Він зазначив, що не знає жодної країни, яка відкрито виступала б проти надання Україні статусу кандидата.

“Я знаю країни, які виступають рішуче за ухвалення цього рішення. І я знаю ті, які все ще стежать за розвитком подій і ухвалять рішення ближче до дати. Важливо те, що три місяці тому ми навіть не говорили про це. А сьогодні ми вирішуємо , чи станеться це у червні чи пізніше. Це абсолютно інша динаміка, і ми проведемо час між зараз і кінцем червня, самітом Ради, працюючи з країнами-членами, переконуючи їх”, – пояснив Кулеба.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.