108 українських жінок звільнено з російського полону

Відбувся масштабний обмін полоненими – з російського полону було звільнено 108 жінок. І це перший цілковито жіночий обмін, який відбувся від самого початку війни.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТрО, 8 – НГУ, включно з 2 із «Азову», 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних», – сказав він.

За його словами, серед звільнених сьогодні жінок були й ті, що потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення.

«Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за «надто проукраїнську позицію», яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані «шпигунство» та «тероризм»», – написав на Єрмак.

Водночас він додав, що обмін був вкрай нервовим, оскільки було дуже багато таких моментів, які могли вплинути на процес.

«Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд, реабілітацію. Будуть обіймати рідних, своїх дітей, відновлюватись. Дякую за чудову роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими і всім причетним. Україна не залишить нікого. Бо українці – це найвища цінність держави. Звільнемо всіх», – зазначив Єрмак.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.