Новий водогін на Донеччині обійдеться у 6,5 млрд грн – ОДА

На Донеччині планують збудувати новий водогін, який допоможе покращити системне водопостачання на всій підконтрольній Україні території регіону.

Як інформують Вчасні Новини, про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко у коментарі телеканалу “Дом”.

За словами очільника ДонОДА, проєктування водопроводу завершиться навесні, про що вже підписано договір. Приблизна вартість проєкту – 6,5 млрд грн.

Кириленко зазначив, що у зв’язку з будівництвом нового водогону водопостачання тимчасово непідконтрольної частини області не припиниться.

“Проблеми із водопостачанням є. Водопостачання території Донецької області, згідно з технологією, передбачає, що воду закачують на підконтрольній території, далі водогін заходить на тимчасово непідконтрольну територію області, а після вода знову виходить на підконтрольну територію, на південь Донеччини. Сталість водопостачання із будівництвом додаткового каналу не зміниться. Водопостачання на тимчасово непідконтрольну територію буде відбуватися в обов’язковому порядку”, – розповів голова обласної адміністрації.

Він наголосив, що після деокупації та реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій регіону, там також розпочнеться ремонт водогону задля підвищення якості послуги та ресурсу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.