Українські військові провели навчання біля окупованого Криму

Навчання бригади морської піхоти пройшли на Херсонщині, поблизу тимчасово окупованого Криму. Участь у них взяли морські піхотинці, танкова рота та вертолітний загін армійської авіації.

Про це повідомляє «Дом», передають Вчасні Новини.

Головна мета навчань — скоординувати дії військових із різних підрозділів Збройних сил України у разі реальної загрози вторгнення.

За легендою, противник спробував прорвати оборону морських піхотинців поблизу адмінлінії з тимчасово окупованим Росією Кримом, але передовий підрозділ за підтримки армійської авіації, танків та артилерії відбив ворожу атаку.

Умови — максимально наближені до реальних. Учасники навчань впевнені: такі тренування роблять їх сильнішими, оскільки допомагають об’єднатися.

“Ми стаємо сильнішими, коли ми об’єднуємося разом. Все залежить від того, наскільки злагоджений екіпаж і наскільки він може виконати бойове завдання. Все залежить від згуртованості”, — поділився командир танка Олексій.

За словами командувача Операції об’єднаних сил Сергія Наєва, тактичні навчання є невід’ємною складовою процесу підтримки боєздатності підрозділу.

“Під час тренувань особовий склад отримав практику ведення бою, а командири всіх ланок відпрацювали взаємодію в умовах, наближених до бойових. Головна їхня мета полягала в тому, щоб кожен на своєму місці ухвалювавсвоєчасні та обґрунтовані рішення”, — наголосив Наєв.

В умовах окупації Криму Росією, збройної агресії на Донбасі та загрози повномасштабного вторгнення українським військовим необхідно постійно підвищувати рівень своєї підготовки.

“Оскільки в нас, на жаль, війна в Україні, ми отримуємо багато досвіду в зоні Операції об’єднаних сил. Ось звідси ми беремо свої вже якісь моменти, над якими працюємо, коли приїжджаємо на ротацію, до пункту постійної дислокації — і потім вже працюватимемо на наших тренуваннях та полігонах, на якихось інших маршах, тому досвіду у нас вистачає і підготовки теж”, — зазначив морський піхотинець Владислав.

У процесі навчань військові здійснили рейдові дії, зайняли стратегічні висоти та відновили становище, — успішно виконали поставлене перед ними бойове завдання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.