Євросоюз збільшить допомогу Україні напередодні зими

Через масовані ракетні обстріли з боку росії руйнування енергетичної інфраструктури України наближається до критичної точки.

Про це заявив Європейський комісар із кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Водночас він наголосив, що Євросоюз працює безперебійно, щоби підтримувати Україну. За його словами, напередодні зими ключовим пріоритетом гуманітарних операцій ЄС є збільшення допомоги у підготовці до холодів.

«ЄС працює цілодобово, щоб допомогти підтримувати електропостачання в Україні. Через Механізм цивільного захисту ЄС ми постачаємо в Україну електрогенератори та життєво важливе енергетичне обладнання», – розповів єврокомісар.

Останній пакет підтримка надходить Україні від Бельгії, Фінляндії, Німеччини, Словаччини, Люксембургу та Швеції. Він включає обладнання для енергопостачання, предмети укриття, предмети першої допомоги, захисний одяг, протипожежне обладнання, водовози та автобуси.

Нагадаємо, що росія почала масовані обстріли критичної енергетичної інфраструктури України 10 жовтня.

Наймасштабнішими стали обстріли 15 листопада. Внаслідок цього у ДТЕК припустили, що в деяких регіонах світло може бути лише 2-3 години на добу. Тож плановим може стати включення, а не виключення світла

Крім того, рф обстріляла газовидобувну інфраструктуру України

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.