У деяких регіонах світло можуть включати, а не виключати на 2-3 години

Через нові обстріли енергетичних об’єктів у ДТЕК припустили, що в деяких регіонах світло може бути лише 2-3 години на добу. Тож плановим може стати включення, а не виключення світла

Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в ефірі каналу ICTV під час телемарафону.

«Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годинника, протягом якого буде електрика, може бути дуже мало. Це дві-три години на добу», – сказав Сахарук.

У компанії ДПЕК Київської електромережі зазначили, що українська енергосистема зазнала безпрецедентних руйнувань.

«Щоб не допусти масштабних і складних аварій на мережах, НЕК Укренерго має збалансувати енергосистему. Для цього стабілізаційні та екстрені відключення», – йдеться у повідомленні.

У компанії також закликали українців, які мають світло, максимально мінімізувати використання електроенергії. Зокрема, витягнути з розетки всі непотрібні в даний момент прилади та вмикати енергомісткості по черзі.

«Навіть такими простими діями ви підтримаєте українську енергетику. Всі ми – енергетичний фронт! Тримаймося!» – наголосили в компанії.

Читайте також: рф обстріляла газовидобувну інфраструктуру України

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.