Третина українців готова чинити збройний опір росіянам – опитування

Чинити збройний опір російським інтервентам готовий кожен третій українець (33,3%), ще 21,7% готові опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору.

Такими є результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 3-11 грудня 2021 року.

«У грудні 2021 року КМІС в рамках «Омнібусу» ставив респондентам запитання: «У разі здійснення збройної інтервенції з боку Росії у Ваше місто чи село, чи вдалися б Ви до якихось дій, і якщо «так», то яких саме?». Загалом, результати опитування засвідчують, що українці чинитимуть опір російським інтервентам», – йдеться у повідомленні.

Так, за даними опитування, у цілому, кожен третій респондент – 33,3% – готовий чинити збройний опір. Готові опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору – 21,7%. Загалом, одним або іншим способом чинити опір готові 50,2% українців. Серед інших опцій – виїхали б у більш безпечний регіон – 14,8%, виїхали б за кордон – 9,3%, нічого б не робили – 18,6%. Ще 12,1% не визначилися із відповіддю, а 1,1% відмовилися відповісти на запитання.

Зазначається, що КМІС провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус» методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 2000 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% – для показників, близьких до 50%; 2,1% – для показників, близьких до 25%; 1,5% – для показників, близьких до 10%; 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.