Ветерани долучаться до виховання школярів

Українські ветерани й ветеранки будуть залучатися до початкової загальновійськової підготовки в системі загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

Уряд вніс відповідні зміни до «Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву».

Документом розширено перелік педагогічних працівників, які залучаються до викладання дисципліни з початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. Серед них будуть й українські ветерани – учасники російсько-української війни.

«Ми хочемо, щоб наші захисники і захисниці, які є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді. До того ж залучення ветеранів до роботи з учнями – це також важлива складова їхньої інтеграції у цивільне життя. Тому дана постанова забезпечить можливість імплементувати в українську систему освіти практичний досвід щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, якій набули захисники і захисниці України», – сказала міністерка у справах ветеранів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.