МЗС Литви хоче заборонити в’їзд Кіркорову через поїздки до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ Литви пропонує Міністерству внутрішніх справ і Департаменту у справах міграції не впускати в Литву російського виконавця Філіпа Кіркорова та внести його до чорного списку нев’їзних.

Про це повідомило МЗС Литви, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 18 січня глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс передав пропозицію Міністерству внутрішніх справ і Департаменту у справах міграції, в якій міститься прохання внести громадянина РФ і Болгарії Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в’їзд до Литви.

У поданні зазначено, що відомий виконавець своїми багаторазовими відвідуваннями Криму «свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії Російської Федерації».

«Ми системно оцінюватимемо всіх діячів, яких Росія прагне використовувати для пропаганди своєї зовнішньої політики та вчинення впливу на жителів Литви. Також не слід забувати й суворо оцінити і білоруських громадян, які сприяли розправі з мирними протестувальниками», – зазначив міністр у рекомендації.

Згодом у заяві журналістам він додав, що остаточне рішення стосовно Кіркорова запропоновано прийняти міністру внутрішніх справ Агне Білотайте. Ландсбергіс зазначив, що участь Кіркорова в концертах у Криму «сильно шкодить національній безпеці Литви» і тому, «за нашою пропозицією, не повинен бувати в Литві».

«Таку пропозицію ми подали МВС, остаточне рішення в його руках», – додав він.

Крім того, Ландсбергіс наголосив, що нинішній уряд повинен «системно оцінювати осіб, які прибувають до Литви загалом, із таких держав, як Росія», і необхідно оцінювати можливість внесення до чорного списку й інших російських виконавців, а також «представників білоруського режиму, відповідальних за репресії».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.