Київський університет заохочує вакцинуватися, публікуючи списки померлих від Covid-19

Від коронавірусу померли троє викладачів закладу

Державний університет телекомунікацій вирішив мотивувати студентів та викладачів вакцинуватися, публікуючи списки померлих співробітників. Про це повідомляє Телеграм-канал студентів КНУ ім. Шевченка «Червоний Губер».

Канал публікує світлину оголошення, в якому наголошується, що від Covid-19 померли троє викладачів закладу.

Згідно з оголошенням, усі три смерті датовані за 2020 та 2021 рік. Остання з них сталася 23 березня 2021-го.

Крім того, в оголошенні наведена статистика поширення коронавірусу в Україні.

Канал також опублікував відповідь адміністрації університету на запит щодо законності таких дій. В ній вказується, що «адміністрація університету не вбачає в діях зазначеної особи порушень закону в частині розголошення персональних даних співробітників». Особою, яка нібито відповідальна за поширення оголошень, студенти вважають директора Навчально-наукового інституту захисту інформації при університеті Віталія Савченка.

«Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її народження та припиняєтсья у момент її смерті. Тому, враховуючи положення Закону України «Про захист персональних даних» та Цивільного кодексу України, інформація про померлу особу не є її персональними даними» – йдеться в повідомленні.

Також в ньому вказано, що інформація про померлих співробітників поширена «з метою привернути увагу працівників та студентів Університету до проблеми вакцинації».

До слова, суд Сум виніс рекордний штраф за підробку covid-сертифіката.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська показав, як підкачує руку прямо на робочому місці, щоб за кілька днів позувати на фото, роблячи бустерну дозу вакцини.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.