Піонтковський: У Китаї готові визнати Крим «російським», але висунули умову Москві

Китай може погодитися визнати окупований Крим «російським», але тільки в тому випадку, якщо Росія поверне Китаю території Сибіру.

Про це написав російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський у Твіттері з посиланням на видання Republic.

Подробиці. У російських ЗМІ знову заговорили про загрозу з боку Китаю, який розглядає території Східного Сибіру як споконвічно китайські землі.

«Крим – ваш, Сибір – наша»: Піднебесна підтримає повернення російських «втрачених» земель лише в обмін на повернення китайських», – написав Піонтковський.

Так, у матеріалі видання йдеться про настрої серед жителів Китаю, які готові вимагати захоплені Росією території Сибіру і в китайських соціальних мережах вже зараз активно обговорюють територіальні претензії щодо Росії.

На думку китайців, Москва повернула Китаю тільки малу частину територій, яку царська Росія відібрала по нерівноправним договорам XIX століття. Але Піднебесна пам’ятає про це і не має наміру відмовлятися від значної частини Сибіру, ​​яку вважає своєю. Таким чином, у Москви в майбутньому можуть виникнути серйозні проблеми на Далекому Сході.

«Путін повернув Китаю тільки дещицю з того, що царська Росія відібрала по нерівноправним договорам XIX століття. Залишилося ж повернути не менше 1.5 мільйона кв. кілометрів», – йдеться у матеріалі.

Також йдеться про те, що Москву дратує ситуація, через яку в китайських підручниках історії, історичної літератури та ЗМІ продовжує активно обговорюватися теза про відторгнуті Росією території Китаю.

У соціальних мережах росіяни стривожено заявляють, що протистояти китайській військовій машині сил у Москви не вистачить.

«Сотні тисяч китайців, які проживають на Далекому Сході, зажадають дати китайській мові статус державної. Почнуть обмежувати права китайськомовних, почнеться «Пан Сі, введи війська». Далі сценарій відомий», – пишуть росіяни.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.