Татаров отримав від Януковича нагороду у розпал Революції гідності за поданням Захарченка (документ)

Під час найбільш активних днів протистояння на Майдані заступник керівника Офісу президента Олег Татаров отримав від президента-втікача Віктора Януковича звання «Заслужений юрист України» за особистим поданням тодішнього міністра МВС Віталія Захарченка

Про це йдеться у розслідуванні «Схем», передають Вчасні Новини.

Подробиці. На момент отримання нагороди від Януковича Татаров обіймав посаду заступника керівника Головного слідчого управління МВС. Тоді він публічно коментував події, що відбувались на Майдані і регулярно розповсюджував звинувачення на адресу активістів.

Читайте також: Єрмак: звинувачення щодо Татарова не мають стосунку до роботи

Подання щодо нагородження Олега Татарова на ім’я тодішнього президента Віктора Януковича Віталій Захарченко «за впровадження в життя рішень президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, спрямовуючи зусилля підлеглих працівників на посилення боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку в державі» вніс 16 грудня 2013 року.

«У листі йшлося про те, що Татаров заслуговує на таке звання за «вагомий внесок у справу розбудови правової держави, боротьби зі злочинністю, умілу організацію роботи підрозділів внутрішніх справ із забезпечення захисту прав і свобод громадян, правопорядку». Відповідне звання Татаров отримав указом Віктора Януковича від 22 січня 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Татаров отримав від Януковича нагороду у розпал Революції гідності за поданням Захарченка (документ)

Зазначається, що «Схеми» надіслали листа заступнику керівника ОП Олегу Татарову з проханням про коментар.

Татаров отримав від Януковича нагороду у розпал Революції гідності за поданням Захарченка (документ)

Читайте також: ЦПК: Офис генпрокурора пытался отозвать жалобу САП по Татарову

Нагадаємо. Олег Татаров – експосадовець Міністерства внутрішніх справ. Він був заступником керівника Головного слідчого управління МВС – керівника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів саме під час подій Революції гідності. Татаров опікувався питанням затримання учасників протесту та просуванням кримінальних справ проти них. Крім того, він розповсюджував обвинувачення на адресу майданівців та висував їм ультиматуми. До сьогоднішнього дня ці звинувачення не були доведені.

У серпні 2020 року президент Зеленський призначив Олега Татарова заступником керівника Офісу президента України, який відповідатиме за правоохоронний напрямок. У жовтні того ж року в інтерв’ю для програми ВВС HARDtalk Володимир Зеленський заявив, що Олег Татаров не причетний до розгону активістів на Майдані.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.