Якою тепер буде «Київська Русь»? У столиці розпочалась реконструкція популярного кінотеатру (фото)

Роботи розпочалися у грудні 2021 року та триватимуть до грудня 2023-го

На території будівлі кінотеатру «Київська Русь» на вулиці Січових Стрільців почалися будівельні роботи. За парканом помітили важку техніку з відбійним молотком.

У Києві почали реконструкцію кінотеатру «Київська Русь» pic.twitter.com/RCSlFLasiV

— The Village Україна (@thevillageua) February 17, 2022

За інформацією з паспорту об’єкта, роботи розпочалися у грудні 2021 року та триватимуть до грудня 2023-го. Раніше планувалося, що роботи завершать до кінця 2022 року.

Як відомо, у ході оновлення в кінотеатрі мають відремонтувати внутрішні приміщення, утеплити підлогу та дах, добудувати третій кінозал, створити артпростір для вистав і концертів та простір для відпочинку на прилеглій території. Обладнання та меблі кінотеатру замінять на нові, ще у планах – створення паркінгу щонайменше на 100 місць. Також хочуть оновити та підсвітити фасад будівлі.

1 з 4

на весь екран згорнути

Всі фоторепоратажі

П’ятеро українських котів-знаменитостей, які впіймали славу за хвіст

«Слуга» Беленюк показав, як готується до російського вторгнення (фото)

Як Зеленський з’їздив на Донбас: «передок», їдальня, промова (фото)

Французи привезли в Україну люксовий електромобіль. Оголошено ціни

КП «Київкінофільм» ще наприкінці 2020 року підготувало проєкт реконструкції кінотеатру «Київська Русь». Відповідно до проєкту в будівлі хочуть створити артпростір, три кінозали, сцену, яка підходить для концертів і вистав, й облаштувати терасу на даху.

Нагадаємо, як повідомлялося, будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані.

Наразі тривають підготовчі та погоджувальні процеси для капітального ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ».

Мер Києва Віталій Кличко прогнозує, що кінотеатр «Київ» може запрацювати через рік.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.